Τηλ.: (+30) 2410617090

E-mail: koyloyla@yahoo.com

Παιδί & Διατροφή

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ….ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ….ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!child-fruits-660 Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών μας αντιμετωπίζει τις συνήθεις επιδρομές των ιώσεων. Μια διατροφή πλούσια στα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός τους είναι ο καλύτερός τους σύμμαχος. Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την ασπίδα του σώματος ενάντια στις ασθένειες και το σύστημα που είναι υπεύθυνο για την προστασία μας ενάντια σε βακτήρια, ιούς και σε άλλους παθογόνους οργανισμούς, μέσα από τη δράση εξειδικευμένων κυττάρων, που θωρακίζουν την υγεία μας. Βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι το να αρρωστήσει ένα παιδί κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι σε γενικές γραμμές φυσικό κι αναμενόμενο. Αλλά, από την άλλη, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό του σύστημα και να...
Read more

Σνακ για τους γονείς

Τα σνακ μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να λάβουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Προετοιμάστε μερίδες σνακ για τα μικρότερα παιδιά για να τα βοηθήσετε έτσι να τους είναι εύκολα προσιτά τόσο όσο να ικανοποιήσουν την πείνα τους. Αφήστε τα μεγαλύτερα παιδιά να προετοιμάσουν μόνα τους τα δικά τους σνακ έχοντας όμως στην κουζίνα σας  υγιεινές για αυτούς  επιλογές. Κάποια μυστικά που θα σας βοηθήσουν με τα σνακ των παιδιών σας είναι τα παρακάτω: Κερδίστε χρόνο με το να έχετε έτοιμα κομμένα τα λαχανικά ή φρούτα από πριν Αποθηκεύστε μικρά κομμάτια ή φέτες από τα λαχανικά ή φρούτα  που αρέσουν στο παιδί σας και σερβίρετε τα δίπλα από εκεί που διαβάζουν ή παίζουν , μαζί με λίγο γιαούρτι  ή κάποια άλλη διαιτητική...
Read more

Διατροφικά μυστικά για τους γονείς

Βοηθήστε τα παιδιά σας με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση

Τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες και να αυξήσουν την φυσική τους δραστηριότητα από μόνα τους. Μπορούν, όμως, να μάθουν να τρώνε υγιεινά και να είναι πιο δραστήρια αν βλέπουν τους γονείς να τους καθοδηγούν σε αυτήν τους την προσπάθεια. Μοιραστείτε τα σχέδια σας με όλη την οικογένεια:
  • Εξηγήστε σε όλη την οικογένεια τους λόγους που είναι σημαντικό για σας να μάθετε να τρώτε όλοι υγιεινά και ισορροπημένα.
  • Σε παιδιά που μπορούν να καταλάβουν, εξηγήστε με απλά λόγια τι σημαίνει ‘είμαι υγιείς’ και ‘είμαι δραστήριος’. Δώστε τους να καταλάβουν ότι τους εμπιστεύεστε στην προσπάθεια τους να κάνουν καλές επιλογές στην διατροφής τους και στην φυσική δραστηριότητα τους.
  • Θέστε στόχους μαζί με όλη την οικογένεια για την διατροφή...
Read more

Διατροφικά μυστικά πριν τις εξετάσεις!

Η διατροφή είναι σημαντικό συστατικό για την επιτυχία στις εξετάσεις σου! Η τροφή είναι η ενέργεια σου για αυτό δώσε στον οργανισμό σου ενέργεια με το σωστό τρόπο! Παραθέτουμε μερικά μυστικά που θα επιτρέψουν στον οργανισμό των υποψηφίων να ανταπεξέλθει στην ένταση της προετοιμασίας και θα βοηθήσει στην καλύτερη απόδοση σας κατά την διαδικασία των εξετάσεων.
  1. Κατανάλωσε ένα αγαπημένο σου τρόφιμο μία φορά την ημέρα για να σε κάνει να νιώσεις χαρούμενο όπως ένα μπισκότο ή μια σοκολάτα. Μην το παρακάνεις όμως με τη ζάχαρη. Τρώγε τα πάντα με μέτρο και απόλαυσε το φαγητό!
  2. Απέφευγε να τρως την ώρα που διαβάζεις αλλά αφιέρωσε χρόνο για να τρως με ηρεμία. Ο εγκέφαλός σου θα σε ευχαριστεί!
  3. Πρωινό. Μην ξεχνάς ποτέ το πρωινό! Γέμισε το με σύνθετους υδατάνθρακες όπως ολικής αλέσεως ψωμί & δημητριακά, πρόσθεσε...
Read more