Τηλ.: (+30) 2410617090

E-mail: koyloyla@yahoo.com

Κατά την εγκυμοσύνη

H ποιότητα της διατροφής αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, για να επιτευχθεί η επιθυμητή κατάσταση υγείας τόσο για την μητέρα όσο και για το παιδί. Διατροφικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες επιδράσεις και για τους δύο. Στόχος της παρέμβασης και της εκπαίδευσης της διαιτολόγου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι να μπορεί η έγκυος:

  • Να αναγνωρίζει και να μεταβάλει οποιαδήποτε συνήθεια ή διαπίστωση οι οποίες θα μπορούσαν να εμπλακούν με την επιθυμητή κατάσταση διατροφής και το αποτέλεσμα της κύησης.
  • Να καθιερώσει μαζί με την διαιτολόγο της ένα στόχο πρόσληψης βάρους, μέσα στα προτεινόμενα όρια και να πετύχει αυτό το στόχο με τον κατάλληλο ρυθμό αύξησης.
  • Να αντιμετωπίζει τις φυσιολογικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι οποίες εμποδίζουν την επιθυμητή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών ουσιών.
  • Να κατανοήσει και να ξεπεράσει δύσκολες καταστάσεις όπως το σακχαρώδη διαβήτη, αναιμία ή υπέρταση ή δυσκοιλιότητα συγχρόνως με την φάση της εγκυμοσύνης με οδηγό ένα αυστηρά εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.